21 Haziran 2010 Pazartesi

Genç girişimcilere 27 bini hibe, 70 bin TL kredi

Doğu Marmara ABİGEM A.Ş, İŞKUR ve KOSGEB tarafından yürütülmekte olan "Kendi İşim Olsun" adlı Girişimci Yetiştirme Programı dün tanıtıldı, protokol imzalandı.
Kocaeli Sanayi Odası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya projeye destek veren Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli İşkur Müdürü Öztekin Kaşukçi, Doğu Marmara ABİGEM Yönetim Kurulu ve KSO Başkanı Ayhan Teytinoğlu, KSO Genel Sekreteri Necmettin Bayraktar, Doğu Marmara ABİGEM AŞ Genel Müdürü Memet Turabi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Bülent Karagöz, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Penbe Arslan, KOSGEB Gebze İgem Müdürü Atacan Yücelen katıldı.


KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu program hakkında bilgi verirken, tanıtımı şu sözlerle yaptı:
“-Bu proje ile bölgedeki girişimcilik potansiyelin artması amaçlanıyor. Program; Kocaeli Valiliği, KSO, KOTO, Körfez Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu, Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu tarafından desteklenmektedir. Girişimcilik programı kapsamında uzun yıllardır verilmesi için çalıştığımız finansman desteğinin bu yıl itibari ile KOSGEB tarafından sağlanmış olması oldukça sevindiricidir. Programa 100 girişimcinin seçilmesi için öncelikli şart 22 Haziran saat 17.30’a kadar İŞKUR’a kayıt yaptırmaktır. 24 Haziran’da katılımcıların anket formlarını doldurması gerekmektedir. Bu formlar üzerinden ilk elemeler yapılacaktır. Bu elemeleri geçen katılımcılar 28-29 Haziran’da mülakatlara davet edilip, uygun adaylar seçilecektir. Seçilen 100 girişimci adayları 72 saatlik eğitimin ardından iş planlarını hazırlayacaklardır. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekler. Kendi İşim Olsun programının eğitim 
hizmetini sunan Doğu Marmara ABİGEM AŞ 1 Temmuz itibari ile eğitimlere İzmit ve Gebze’de başlayacaktır”
-------
Benzer yazıları www.PazarlamaProjeleri.com adresinden inceleyebilir. Facebook sayfasından (Like) yazılarımız yayınlanırken anında haberdar olabilir http://www.facebook.com/pages/pazarlamaprojelericom/199721040046066 Bizleri  twitter.com/marketing_ist adresinden takip edebilirsiniz. 

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı