2 Ocak 2008 Çarşamba

Türkiyenin En Büyük Teknoloji Marketi Ağı

Türk Telekom, son dönemde pazarın yükselen potansiyelini görünce, fatura tahsilatı yapan bayilerini teknoloji marketlerine çevirme kararı aldı. Türk Telekom`un 2 bin bayisinin teknoloji marketine dönüşmesi ile Türkiye`nin en büyük teknoloji marketi ağı da oluşacak. Şimdiye kadar telefon faturası tahsilatı yapan bayiler artık, plazmadan DVD`ye bilgisayardan kameraya kadar tüm teknolojik ürünleri satacak.

Bayiler şimdiye kadar tahsilat yaptığı küçük büfelerin yerine şehrin işlek caddelerinde yeni dükkanlar tutup, teknoloji marketine dönüşecekler. Aynı zamanda fatura tahsilatı da yapacak bayilerin satacağı teknolojik ürünleri Türk Telekom verecek. Bayiler ise belirli bir kâr marjı ile bu ürünlerin satışını yapacak.

Bu bayilerin 150`si şehirlerin en iyi alışveriş merkezlerinde veya caddelerinde belirli bir büyüklükte olacak. `Premium` adını alacak olan bu bayiler, başta internet olmak üzere tüketicilere tüm teknolojik hizmetleri özel olarak sunacak. Daha iyi yerlerde yeni mağazalar tutup bunların restorasyonunu da yapacak olan bayiler bunun için gerekli olan 40-50 bin YTL`yi bir çok bayinin bulamayacağını ve bayiliklerin el değiştireceğini ifade ediyorlar. Telekom`un teknoloji marketleri belirli standartta ve aynı konseptte yapılacağı için yer değiştirmek zorunda olmayan bayiler bile restorasyon yapmak zorunda kalacak.

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı