7 Ağustos 2006 Pazartesi

Chin Ning Chu - Başarı, Huzur ve Dengede

Başarının sırrı, çok çalışmakta mı? İşlerinizi yaparken, zamanın yetişmemesi durumu yapılan işin kalitesininden kendi kendinize memnun olmama durumunuzdan mı, plansızlığınızdan mı, yoksa bir takım liderlik özelliklerinin eksikliğinden mi kaynaklanıyor? Planlı olup, yaptığınız işin kalitesinden memnun iseniz, birtakım güven verici ilkelerle hareket ediyorsanız, huzurlu ve dengeli bir ruh halinde çalışıyorsunuz. Bu durum iş yaptığınız herkese yansıyor ve başarıyı beraberinde getiriyor.

Amerikan Strateji Eğitimi Enstitüsü'nün Başkanı Chin Ning Chu, çok başarılı kişilerin etraflarındaki insanlardan daha sıkı çalışmadıklarını, çoğunlukla onlardan daha huzurlu olduklarına dikkat çekiyor. Gerçek şu ki, çaba ile huzur, uğraşma ile uzlaşma arasında denge kurabilen kişiler daha başarılı oluyor. Strateji biliminin temel klasiği olarak görülen Savaş Sanatı adlı eser, Çin’in uzun yıllar süren iç savaşları döneminde kaleme alınmış. Savaş Sanatı’nın temel felsefesi; savaşmadan kazanmak, en az çabayla en çok işi başarmak. Bu kitap aslında savaşın değil, daha çok başarının kitabı.

İşte Chin-ning Chu’nun tanımladığı liderlik özellikleri,

1-Bilgelik; liderlik iyiyle kötüyü birbirinden ayırt edebilme becerisi gerektirir.
2-Güvenilir olmak; liderler diğerleri tarafından güven duyulan kişilerdir.
3-İyi olmak; liderler insanlara iyi ve empatik davranırlar
4-Katı olmak; liderler insanlara bir eliyle verirken diğeriyle de almasını bilmelidir. Çünkü insanları sürekli olarak pohpohlar, şımartırsanız sizin davanız için mücadele etmezler
5-Cesaret; iyi bir fikre sahip olabilirsiniz, ancak bunu uygulayacak cesaretiniz yoksa fikriniz hiçbir işe yaramaz.

2.Yüzyılda yazılan Sun Tzu'nun metni için bu linki tıklayınız.

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı