9 Mart 2010 Salı

SOSYAL GİRİŞİMCİ GENÇ LİDER ADAYLAR ARANIYOR!


Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi (SOGLA), nya Bankası tarafından Türkiye’nin Yaratıcı Kalkınma fikri seçilmesi ile aldığı destekle geleceğin sosyal girişimci liderlerini keşfedip topluma kazandırmak için geçtiğimiz Ekim ayından bu yana çalışmalarına devam ediyor.
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri arasından seçilen 25 genç sosyal girişimci lider adayı ile Şubat ayında Profesyonel Koçluk, Liderlik, Sosyal Girişimcilik, Girişimcilik ve Etkin İletişim Becerileri gibi farklı modüllerden oluşan kapsamlı bir eğitim sürecini başarı ile bitiren SOGLA, 10 Nisan tarihinde tüm üniversite öğrencilerine açık olacak olan Sosyal Girişimcilik Konferansı ile hem alanında bir ilke imza atacak hem de Türkiye’nin geleceği olan gençlerin bu alanda farkındalığını arttıracak.
‘Toplum için Fark Yarat’ sloganı ile harekete geçen SOGLA’nın, 10 Nisan tarihinde düzenleyeceği tüm üniversite öğrencilerine açık olarak düzenleyeceği Türkiye’de bir “ İLK” olan konferansa başvurular 5 Mart- 28 Mart tarihleri arasında www.sosyalgirisimcilik.org adresinden gerçekleşecek. Konferansın hedefi Türkiye’de çok yeni olan sosyal girişimcilik alanında önde gelen sosyal girişimcileri, öncü şirketleri, fikir liderlerini ve akademisyenleri öğrencilerle buluşturarak ‘Türkiye’de genç olarak ne yapabilirim?’ sorusuna daha çok gencin cevap bularak gençlerin bu alanda etkin çalışmalar yapmasını sağlamaktır.
Toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal girişimci liderler yetiştirmeyi ve sosyal girişimcilik kavramını gençler arasında yaymayı kendine amaç edinen SOGLA’nın düzenlediği Sosyal Girişimcilik Konferansı başvurular arasından seçilecek 300 üniversitelinin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.
*Sogla Turkiye'nin ilk sosyal girisimcilik akademisi olarak, 'Toplum icin Fark Yarat' slogani ile gectigimiz Mayis ayinda Dunya Bankasi tarafindan duzenlenen Turkiye'de Genclik: Gelecegimizi Sekillendirelim isimli yaratici kalkinma fikirleri yarismasinda Turkiye'nin yaratici kalkinma fikri secilmistir.
---------------
Benzer yazıları www.PazarlamaProjeleri.com adresinden inceleyebilir. Facebook sayfasından (Like) yazılarımız yayınlanırken anında haberdar olabilir http://www.facebook.com/pages/pazarlamaprojelericom/199721040046066 Bizleri  twitter.com/marketing_ist adresinden takip edebilirsiniz. 

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı