9 Nisan 2007 Pazartesi

DÜNYA EKONOMİ FORMU: BİLİŞİM LİSTESİNDE TÜRKİYE 52.SIRADA

Dünya Ekonomik Forumu her sene yayımladığı ve ülkelerin bilişim kullanımını ve hazırlığını ortaya koyan raporunu sundu. Rapora göre Avrupa ülkeleri bayrağı önde götürürken birçok bilişim şirketi ve projesinde öne çıkan ABD sıralamanın gerisinde kaldı.
2006 yılı ile karşılaştırıldığında en büyük düşüşü yaşayan ülke yine ABD, en hızlı yükselense Danimarka olarak dikkat çekiyor. Baltık ülkelerin yükselişini eğitim ve devlet desteğine bağlanırken ABD'de tartışmalar şimdiden başladı. Raporda Türkiye 3,86 puanla Türkiye 52. sırada yer alıyor. Türkiye'yi geride bırakan ülkeler arasında Meksika, G. Kıbrıs, Tunus ve Katar gibi ülkeler bulunuyor.

Türkiyenin sözkonusu raporda, 52.sırada olması, Türkiye bilişim pazarının büyüklüğü ifade etmiyor. Ne yazık ki, IT donanım ürünlerini üretemiyoruz. Dünya bazında en çok ihracata konu olan 3.sırada olan IT ürünlerini üretemediğimiz sürece bu tip raporlarda hak ettiğimizden daha aşağıda olacağız. Pazar payı açısından özellikle tüketici elektroniğinde Türkiyenin ilk 10 ülke arasında olmasına rağmen bilişim projeleri açısından 52. ülke durumunda olması, teknolojiyi hiç üretmeden ithal ettiğimizden kaynaklanıyor.

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı

Girişimciler için 8 Adımda İş Planı